Höstsäsongen och Covid-19

Nu närmar vi oss höstterminen med stormsteg och med det även inomhus träningssäsongen. En stor förändring som kommer beröra alla tränande individer är att vi från start av inomhusträningen kommer att kräva förbokning av alla pass. Detta med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer att max. 50 personer får vistas i samma lokal. Vi kommer begränsa antalet deltagare till 30 personer/aktivitet pga. att vi delar lokalen med skateparken där fler medlemmar vistas under samma träningstider som vi. Det innebär att drop-in tider för närvarande tyvärr inte kan erbjudas. Anmälan till träningspass skickas ut på mailen inför varje träningspass.

 

Inför att inomhusträningen börjar har vi städat parkourparken med antibakteriella medel och föreningens faciliteter är nu rena och fräscha inför uppstarten av höstterminen. Det finns även handsprit att tillgång och påminnelser om förhållningsregler med tanke på Covid-19.

 

För att kunna träna tillsammans vill vi utifrån rådande omständigheter informera om följande riktlinjer vi kommit fram till i styrelsen som bör tas i beaktande från och med nu och framöver till annat meddelas. Vi har tagit stöd i våra beslut av Folkhälsomyndighetens riktlinjer:

 

 • max tretio deltagare per pass. Anmälan till varje pass sker via sportadmins medlemsapp. Det innebär att alla föräldrar behöver ladda ner appen ‘SportAdmin MedlemsApp’.
 • för närvarande finns det ingen möjlighet för drop-in träning, alla som tränar i föreningen behöver vara medlemmar oavsett ålder.
 • du eller ditt barn kommer endast till träningen om du/ditt barn känner dig/sig fullt frisk
 • har ditt barn eller du tecken på infektion (symtom av förkylning) testar du/ditt barn dig på Covid-19 på er vårdcentral. Har du varit i kontakt med några föreningsmedlemmar under tiden innan meddelar du dessa personer så att de själva kan vidta åtgärder som att avstå från att träna och testa sig för Covid-19.
 • byt om till träningskläder hemma och duscha även där. Omklädning och duschar skall INTE användas på Spelefanten pga. risk för smittspridning.
 • god handhygien innan och efter träningen vilket innebär att ni tvättar händerna noga med tvål och vatten innan och efter träningen och även använder er av handsprit som ställs fram av ledarna innan träningspassen.
 • under denna utmanande tid vill vi gärna att samling inför träningspassen sker utanför Spelefanten för att minska folksamlingar inomhus i lokalen.
 • föräldrar/anhöriga bör helst inte stanna för att titta på träningen pga. att det finns risk att för många människor vistas i lokalen och trängsel lätt uppstår.
 • träning i skumgummigropen undanbedes vänligen men bestämt pga. smittspridning risk.
 • respektera att hålla avstånd till ledaren under passen (och även efteråt). Spar gärna era kramar till efter pandemin.
 • acceptera de regler som finns för närvarande och följa dessa.

 

Vi hoppas att med dessa regler kunna fortsätta träna och samtidigt minska risken för smittspridning.

 

Medlemsappen:

Appstore (iOS): https://itunes.apple.com/se/app/sportadmin-medlemsapp/id1225556243

Google Play (Android): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sportadmin.medlemsapp

 

Tillsammans tar vi ansvar och tillsammans kan vi gå starkare ur denna svåra tid. Det är nu mer än någonsin viktig att vi samarbeta för att kunna fortsätta träna och ha kul tillsammans.