Om oss

FMIK (Freemotion Idrottsklubb) startades år 2010 under namnet FMPK (Freemotion Parkour Klubb), då den enda utövade disciplinen var parkour. Vi har inom denna förening alltid arbetat ideellt, och samtliga ledare har därför under åren brunnit för det de lär ut. Vi har utvecklats från ett litet gäng som tränade ute på eget bevåg till att nu ha vår etablerade del i Spelefanten idrottshall med sex träningspass i veckan av fyra olika discipliner (parkour, acroyoga, voltige och slackline).  

Samtliga av våra träningspass har ett anmälningssystem via hjälpmedlet SportAdmin, vilket deltagare/förälder blir introducerade till vid upprättelse av medlemskap. Vi anser att alla ska ha möjligheten att delta i någon form av fysisk aktivitet som man tycker om på fritiden och därför får man prova på tre gånger innan man behöver bli medlem. Det finns ingen kö och inga krav på erfarenhet till våra pass, eftersom vi tror på att alla kan lära av varandra.

Vi har sedan 2017 varit en säker- och tryggcertifierad förening, vilket innebär att vi aktivt arbetar för att alla som är verksamma inom vår förening bidrar till en trygg och säker miljö, samt att överföra goda värderingar till alla som sätter sin fot på våra träningspass.